maheshwarananda c080c723

"Küldetésem az, hogy segítsek az embereknek megérteni önmagukat és másokat, hogy szeressék és védelmezzék az összes élőlényt, és végül megvalósítsák Istent."

- Sri Swami Paramhans Mahamandaleshwar Maheshwarananda

Életút

Vishwaguru Sri Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwarananda (Swamiji), a Jóga a Mindennapi Életben Rendszer® alapítója. 1945-ben az indiai Rajasthan államban született. Gyermekkorától gyakorolta a jógát, Mestere, Paramhans Swami Madhavananda (1923-2003) vezetésével, aki Bhagwan Sri Deep Narayan Mahaprabhuji (1828-1963) és Paramyogeshwar Sri Devpuriji tanítását hagyományozta reánk. 

Swamiji 1970 óta járja fáradhatatlanul a világot. A jóga több ezer éves hagyományait és a nyugati tudományos ismereteket ötvözve hozta létre a Jóga a Mindennapi Életben® rendszert. Ez a holisztikus módszer megfelel a ma élők gondolkodásának, szükségleteinek és életstílusának is. 

Swamiji 1990-ben hozta létre a Nemzetközi Sri Deep Madhavananda Ashram Társaságot (Bécs).

1992-ben kezdődött el a "Jóga a Mindennapi Életben®" egyik legnagyobb beruházása a Rajasthan állambeli Jadanban, ahol egyedülálló oktatási-egészségügyi-rehabilitációs Jógaközpont, Ashram épül.

Önzetlen szolgálatáért, fáradhatatlanul végzett munkájáért számos kitüntetést és elismerést kapott a világ több országában

Swamiji 1978-ban látogatott először Magyarországra, azóta évente több alkalommal találkozhatnak vele a jóga iránt érdeklődők gyakorló programjain, előadásain.

 

jagadguru2 33b53b39

1998 - "Sarva­bhaum Sanatan Dharma Jagadguru" cím

 

mahamandaleshwar 2 bcd4e6dc

 

1998 Maha Kumbha Mela, Haridwar (India) - a Maha Nirvani Akhara Mahamandaleshwarja.

allahabad fc287994

2001 Maha Kumbha Mela - "Vishwaguru" (Egyetemes Mester)